Balansering av dekk gir bedre kjøreopplevelse

Balansering av dekk gir bedre kjøreopplevelse

Hva betyr egentlig balansering av dekk? Det betyr merk på dekk og felg hvor maks høydekast er. For å oppnå dette må vi feste vekter til den lettere siden av hjulet.

Et annet og kanskje mer interessant spørsmål er, når skal denne balanseringen gjøres?

Balansering er obligatorisk når dekket er fjernet fra felgen og ett nytt dekk skal installeres. Det anbefales å ta ny balansering etter at de nye dekkene har kjørt noen kilometer. På denne måten forsikrer vi at dekkene er riktig balansert.

Vinter- og sommerdekk har som regel forskjellige kriterier for balansering. Flere produsenter anbefaler en balanse ca. hver 10.000 – 15.000 kilometer.

Selv om de generelle reglene for når det er anbefalt å balansere dekk forekommer det ofte andre unntak. Det er viktig å kjenne på bilen etter vibrasjoner. Har du mistanke om ubalanserte dekk kan vi kontrollere dette.

Vår råd, spesielt hvis du bytter fra vinterdekk til sommerdekk og dekkene er på forskjellige felger, anbefaler vi å kjøre i to til tre dager. I løpet av denne perioden vil dekket justeres som normalt etter deformasjoner som er forårsaket av lagringen.

Generelt er en balanse nødvendig i følgende tilfeller:

Du kjører ca 10.000- 15 000 km per sesong.
Kjenner du vibrasjon i bilen – ikke utsett balanseringen for senere.
Du er nybegynner sjåfør og du kan ikke bestemme selv når dekket trenger balansering.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *